Barns rätt i ett förändrat klimat

Hur hör barnets rättigheter ihop med klimatfrågan? Det här materialet vänder sig till dig som tycker om att arbeta med elevaktiva metoder, ett tvärvetenskapligt perspektiv och med frågor om mänskliga rättigheter, hållbar utveckling, klimat och fattigdomsbekämpning.

Utbildningsmaterialet består av 17 övningar på olika teman. Materialets introduktions-, värderings- och mer omfattande analysövningar saknar inbördes ordning. De fungerar både som fristående övningar eller som förberedelse för klimatrollspelet. De kan användas inom ramen för ett ämne eller i samverkansprojekt mellan flera ämnen i gymnasieskolan och den senare delen av grundskolan. Material är uppbyggt på ett sådant sätt så att du som pedagog ska kunna anpassa övningarna så att det passar din egen undervisning.

Läs mer om materialet här.

Materialet är producerat av Plan Sverige.

 

01_barns-ratt-i-ett-forandrat-klimat

Specifikationer

  • Årskurs 9 - Gymnasiet
  • 30 min - temavecka
  • Ladda ner gratis
  • Tema: Klimat
  • Video

Relaterat skolmaterial