Skydda, utbilda, vaccinera, påverka

Skydda, utbilda, vaccinera, påverka är ett skolmaterial som vänder sig till årskurs 4-6. Med materialet vill vi inspirera dig som lärare att lära dina elever mer om deras egna rättigheter.

Förutom en affisch som sammanfattar alla artiklar i barnkonventionen, så att barn förstår dem, har vi tagit fram ett material med berättelser om fyra barn. I materialet möter ni Artem från Ukraina som levt på gatan, Zione från Malawi som tvingades sluta skolan, Khadeza från Bangladesh vars bror dog för att han inte blev vaccinerad mot mässling. Och Axam, som kämpar för att världens politiker ska fatta ett beslut som kan rädda hans hemland Maldiverna från att sjunka ner i Indiska oceanen. Till varje historia finns frågor och övningar samt en kort text om vad barnkonventionen säger.

Materialet är producerat av UNICEF Sverige.