“Bråk”, “Ensamhet”, “Kärlek”, “Mobbning”

Handledningsmaterial till fyra kortfilmer som hjälper dig till samtal om frågor om bråk, ensamhet, kärlek och mobbning.

Här får du som pedagog handledningsmaterial till fyra kortfilmer som förslag på hur du kan koppla idolkorten till samtal om frågor som barn i 12-årsåldern har. De fyra nedladningsbra korta filmerna (varje är drygt en minut) beskriver vardagssituationer barn befinner sig i. Filmerna handlar om bråk, ensamhet, kärlek och mobbning.

Förslagsvis kan du som pedagog tillämpa detta material under livskunskapen eller i samband med kurator/skolsköterskas (EHT-personal) besök i klassen. Filmerna med tillhörande material kan ses som ett bra komplement till det viktiga förebyggande elevhälsoarbete som sker på skolorna. Det är också ett utmärkt tillfälle att skapa kontakt med barnen.

Materialet är producerat av BRIS.

Kärlek

karlek-1

Mobbning

mobb-1

Bråk

brak-2

Ensamhet

ensam-1

mobbning

Specifikationer

  • Årskurs 7 - Årskurs 9
  • 10 min - 10 timmar
  • Ladda ner gratis
  • Video