När ingen ser

En episodisk dokumentärfilm om sexuellt våld mot barn och de människor som kämpar för att stoppa det. När ingen ser skildrar kommersiell sexuell exploatering av barn i alla dess former. Filmen skildrar kampen mot sexuellt våld genom berättelser av barnen, polisen och de organisationerna.

I Sverige arbetar två utredare med att identifiera bilder av ett barn som våldtas av två män. En ung pojke hamnar i en övergreppssituation där en vuxen man håller honom fast under nästan två år. I norra Rumänien erbjuds en flicka ett jobb i Italien men blir inlåst som sexslav. En organisation i Kambodja arbetar mot barnsexturismen i landet. I Sydsudan arbetar en kvinna med att rädda barn från en uppväxt i huvudstadens bordeller. Där har efterfrågan från före detta soldater, biståndsarbetare och affärsmän skapat en omfattande barnsexmarknad. I filmen När ingen ser möter vi barns, polisers och organisationers berättelser. Vi får en inblick i den globala handeln med barn och dess olika skepnader, men får också följa det hoppfulla arbetet mot den.

Dokumentärfilmen ”När ingen ser” är 58 minuter lång och kan streamas gratis, se länken nedan.

ECPAT Sverige har även tagit fram ett handledningsmaterial inklusive diskussionsfrågor till filmen och ett faktablad om barnsexhandeln, som finns att ladda ner här.

Du kan också läsa mer om filmen och ECPAT Sverige på vår hemsida, www.ecpat.se

Förslagsvis kan du som pedagog visa dokumentärfilmen och diskutera frågeställningarna inom ramen för undervisningen i samhällskunskap.

Har du frågor eller funderingar inför eller efter filmvisningen är du varmt välkomna att kontakta ECPAT på telefon: 08-611 99 34 eller mail: info@ecpat.se

Se filmen här.

ingen-ser

Specifikationer

  • Gymnasiet
  • 1 timme - 10 timmar
  • Ladda ner gratis
  • Video